• Lyst til at lære
  Lyst til at lære
 • Når man har gjort sig umage, har man gjort det godt nok
  Når man har gjort sig umage, har man gjort det godt nok
 • Engagerede lærere med stort fagligt overskud
  Engagerede lærere med stort fagligt overskud
 • Sammenhold og fællesskab
  Sammenhold og fællesskab
 • Faglige udfordringer
  Faglige udfordringer

Sprogskole I England

Stenløse Privatskole har gennem mange år arrangeret en 12 dages sprogskole til Okehampton i Sydvestengland. Turen er for 8. klasserne og gennemføres i begyndelsen af skoleåret. Turen er obligatorisk for alle i 8. klasse. Lærere og elever bor på Braken Tor, som er et hostel beliggende i fantastisk smukke og dejlige omgivelser.

Programmet sammensættes således, at eleverne modtager undervisning af engelske lærere dels på Okehampton College og dels på Braken Tor. Desuden udfordres eleverne med en lang række fysiske aktiviteter, som også varetages af engelske instruktører.

De seneste år har eleverne, som en del af deres engelskundervisning, opført uddrag af Shakespearestykker, som bagefter er blevet opført på Okehampton College. Sproget i Shakespeares stykker er meget svært selv for englændere, så det er en stor bedrift for eleverne fra Stenløse Privatskole at opføre stykkerne og de høster megen anerkendelse og respekt fra de engelske elever og lærere.

Udover skolegang tilrettelægges et omfangsrigt aktivitetsprogram, hvor eleverne udsættes for en masse spændende og udfordrende aktiviteter:

 • Fast på programmet er en mountainbiketur til den lokale skov, med snoede, uvejsomme stier.
 • Indendørs klatrevæg er også et af vores faste indslag..
 • Teambuilding er en udfordrende aktivitet, hvor eleverne i grupper bliver stillet overfor forskellige opgaver, som de skal samarbejde om.
 • På vandrerhjemmet er der opført en high ropes bane, som er en forhindringsbane 8 - 12 meter over jorden, hvor man iført klatresele skal gennemføre en bane bl.a. med platform til 4 personer, man skal kaste sig ud efter en bold, samt forcere bevægelige planker.
 • Gorge Scrambling handler om at kravle op igennem små vandfald – vandet er koldt, så eleverne har våddragter på. Stenene er glatte, så det kræver meget samarbejde at komme igennem – efter turen op igennem vandfaldene er man frisk og kold, men endnu en oplevelse rigere.
 • Rappelling fra Meldon Viaduct, som er en 33 meter høj bro, hvor eleverne skal klatre et lille stykke ned og derefter rappelle de mange meter til de når jorden igen.

Udover undervisning og fysiske aktiviteter er der også ture til Exeter og Plymouth, som er de nærmeste større byer.

Elever, der før turen var usikre sprogligt i engelsk oplever på sprogskolen, at de kan kommunikere på engelsk og deres sproglige bevidsthed styrkes. Det at være væk i så lang tid styrker elevernes selvværd og selvstændighed. De har overskredet mange grænser og boet tæt sammen med deres klassekammerater og fået mange nye engelske venner.

Sprogskolen er indeholdt i skolepengene, så ud over lommepenge er der ingen udgifter forbundet med turen.

Se video fra Sprogskoleophold(se video)
Okehampton Adventur center: http://www.adventureokehampton.com/the-youth-hoste...